Saffranspasta med grönsaker och nötter

4 port

1 paket Tagliatelle
2,5 dl matlagningsgrädde eller 2 dl lätt Creme Fraiche
1-2 paket saffran
Salt
Peppar
1 aubergine
1 zucchini
10 färska champinjoner
2 morötter
1 rödlök
2 paprikor
1 stor broccoli
olivolja
salt 200 g fetaost
soltorkade tomater
cashewnötter
solrosfrön

Sätt ugnen på 200°C. Dela grönsakerna i bitar och lägg i en långpanna.
Ringla över olivolja, salta och blanda om. Grilla i ugnen i 20-25 minuter.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen och värm samtidigt
grädden/Creme Fraichen i en kastrull och rör ut saffranet. Häll av
pastavattnet och häll sedan över saffransgrädden på pastan och rör om.
Servera med de rostade grönsakerna och strö över smulad fetaost,
soltorkade tomater, cashewnötter och solrosrön. (Fetaosten kan smulas
över grönsakerna i ugnen de sista tio minuterna.)